Stubb på bröstet

Det är inte en rakmaskin och inte en hårtrimmer – så vad är det?
Test av Philips Bodygroom.

philips-tt2022

Lisa Simpson frågar sin kloke far Homer: Dad, what’s a muppet?
– Well Lisa. It’s not quite a puppet and not quite a mop. So to answer your question Lisa: I don’t know.

Detsamma gäller Bodygroom. Den är inte riktigt en rakapparat och inte riktigt en hårtrimmer.

Den är snarare som en sån där onödig mellanhand det kryllar om på turistorterna runt medelhavet: ”Hola senõr, I take your luggage to the taxi, yes?!”, och så hugger mannen i mustasch dina väskor innan du hinner bläddra upp orden ”nej, tack det behövs inte” i din parlör, bär dem fem meter till bakluckan och handskriver ett kvitto.
Någonting man inte riktigt behöver alltså, om man nu inte råkar ha svårt att bära eller gå.

De solblekta hårstråna på mitt bröst hukar likt pingviner i en snöstorm.

Så vilket hår på din kropp klarar inte kombinationen rakhyvel + trimmer av, så att det krävs en specialist?
Enligt Philips gäller det kroppshåret, det vill säga allt svartmuskigt trassel från adamsäpplet till stortån. Framförallt bröst, rygg och de intima gömmorna dit solen aldrig når.

Självklart ska jag ge mellanhanden en chans att visa sin oumbärlighet. Skjorta av, Bodygroom fram.

De solblekta hårstråna på mitt bröst hukar likt pingviner i en snöstorm när apparaten brummar igång och närmar sig huden. De vill inte bort. Men det är tufft att vara journalist idag, mitt brösthår blir ett oskyldigt offer i ett publicistiskt krig. Konsumentnyttan och ni läsare går helt enkelt före.

Rakhuvudet dyker ner likt en Hawker Hurricane med maskingevären på fullt blås. Stråna flyger. Det går ganska smidigt, och där bröstdjungeln är för tät kan jag vinkla apparaten åt sidorna, där det sitter två kammar, och trimma lite först.

Efter ett par minuter har Bodygroom gjort en hudgata mitt på bröstet. Den sticker ut som ett babianarsle (jag hoppas den också gör mig mer attraktiv…). Apparaten var snäll mot min hud och…ja, rakade den.
Men inte bättre än att det är lite stubb kvar oavsett hur hårt jag pressade maskinen mot bringan. Där är en rakhyvel eller vax att föredra om du vill bli len som ett ägg.

Och ner i skrevet vågar jag inte stoppa Bodygroom. Inte med de vassa sidotrimmarna och behovet av ordentligt tryck mot huden för att verkligen komma åt stråna.

Äger du en rakapparat eller trimmer, samt en rakhyvel, kan du lugnt hålla fast vid den kombinationen. Speciellt om du vill bli totalt hårlös.

Philips Bodygroom TT2022
Betyg: 2
Pris: 699 kr
http://bodygroom.philips.com
 
Garanti: 2 år 
Underhållsfria blad: Ingen smörjning krävs 
Batteritid: 50 minuter 
Laddningstid: 8 timmar
Tillbehör: 
Laddningsställ 
Resefodral   
Hängrem
3 kammar för olika längd
PUBLICERAD I DIN TEKNIK #10 2007