Google vs Yahoo, v33 2007

Världens viktigaste nyheter just nu enligt Google och Yahoo.

bransonandrocketswebb

Två nördhjältar rök ihop framför tv-kamerorna i mitten av augusti. Multimiljardären Sir Richard Branson var gäst på amerikanska pratshowen The Colbert report och vilt vattenkrig i sann nördfightsanda ska ha brutit ut.
När detta skrivs är det tre dagar tills programmet ska sändas, men rapporter från inspelningen skvallrar om att Branson kastat ett glas vatten i knäet på programledaren Stephen Colbert, som i sin tur ska ha gett igen.

Sedan går historierna isär. Enligt tv-stationen var allt på skoj, men enligt vittnen och rykten på nätet ska bistra blickar avslutat det hela mellan de två vännerna (Branson har till och med döpt ett av sina nya flygplan till Air Colbert).
Branson, som var inbjuden med anledning av att hans flygbolag Virgin Airlines börjat trafikera USA, ska enligt ryktena ha blivit arg för att hans bolags namn inte nämndes i showen.
Kolla in vad som egentligen var den sanna historien genom att googla.

Sir Richard Branson är förutom aggressivt rik, också en teknikälskare av rang. Hans Virgin Galactic (virgingalactic.com) är det första rymdflygbolaget som ska skicka turister upp i rymden (bland annat från Esrange i Kiruna) och flygplanen i Virgin Airlines är utrustade med wifi, spel och chatt via en skärm framför dig.

Således kan du chattflörta med snyggingen i andra raden eller äntligen identifiera idioten som skriver ”lol bsdv d1a e 1 7k f1 flyg lixom” och kunna traska fram till vederbörande och ge honom en hård ”fluga”*.

Phrogging, är en mystisk företeelse som fått liv via nätet.
Det innebär att man bor hos främlingar utan deras vetskap.

Phrogging, är en mystisk företeelse som fått liv via nätet. Det innebär att man bor hos främlingar utan deras vetskap. Som en osynlig inneboende, där det enda man får ta från hushållet är mat.
Det luktar lite skröna, men med tanke på de gigantiska hus som står uppradade i vissa amerikanska samhällen så skulle det i teorin kunna fungera.

Två unga ”phrogs” har satt ”tjuvboendet” i strålkastarljuset på. De har collegeutbildning men ingen lust eller ork att jobba nio till fem för sitt levebröd. Avgör själv om du tror det är på riktigt: http://ugv.abcnews.go.com/search.aspx?q=phrogging.

“Don’t date him girl” (dontdatehimgirl.com) är en ny sajt och community för tjejer som ger dejtingråd och tips som: “hur du klarar av förhållandet när din kille är ett fotbollsfreak” eller ”Så blir du en fantastisk nätdejt”.
Där varnas det också för dåliga pojkvänner: ”Tjejer, om ni träffar en kille som heter John Carter och han säger att han är från New York och vill bli filmregissör – spring för livet!”.

En annan ny community på nätet är Hi-5. Helt enkelt ännu en Myspace eller Facebook, men som försöker fokusera än mer på musik. Kommer snart att fyllas av Idol- och Fame factory-sökande tonåringar med artistdrömmar. Äkta talang kan inte ersättas av en bredbandsuppkoppling…

Annars är det som vanligt – kvinnor dominerar i sökstatistiken. Speciellt på Yahoo. Men Henry Hager har lyckats slå dom alla. Varför? Jo, han är ihop med en känd kvinna förstås.
Den 17:e augusti meddelade Vita Huset att George W Bushs ena dotter Jenna Bush ska gifta sig med sin pojkvän sedan flera år, Henry Hager.
29-årige Henry jobbar i Vita Huset, precis som sin far John.

*”lol bsdv d1a e 1 7k f1 flyg lixom” är sms/chatt-språk och betyder ”haha, bara så att du vet, detta är ett sjukt fett flyg liksom”. Att ge någon en ”fluga”, är Nynäshamnsslang för att ge någon en snärtig smäll i bakhuvudet med handflatan. 

Mest sökta ord, v 33, 2007
Google
1. Colbert Branson
2. Peru earthquake
3. Fed discount rate
4. Henry Hager
5. Jenna Bush
6. The abs diet
7. Phil Rizzuto
8. Don’t date him girl
9. Lisa Lampanelli
10. Phrogging
Yahoo
1  Henry Hager
2  Amanda Bynes
3  Britney Spears
4  Lacey Schwimmer
5  Big Brother
6  Ellen Pompeo
7  High School Musical 2
8  So You Think You Can Dance
9  Lindsay Lohan
10. Hi-5
PUBLICERAD I DIN TEKNIK #10 2007