Blåst på E4:an

Folkpartiets riksmöte blir inte roligare på en bärbar tv med svajig mottagning.
Tur då att PET835 älskar dvd-skivor.
Test av Philips nya bärbara tv och dvd-spelare.

pet835webb

På mitt vita köksbord ligger en svart pianolackad låda. Den väger som ett paket mjölk, har vit rygg och en svans med en magnetisk antenn. Det är hi-tech.

På lådans lcd-skärm visas förmiddags-tv från SVT. Folkpartiet har riksmöte och före detta plugghästar tar stora beslut genom att hojta högt eller räcka upp handen.
Det är inte hi-tech. Borde de inte investera i digital rösträkning när de ska bestämma över andra människors liv?

I framsätet på vår Renault Clio på tur i Stockholms innerstad störs mottagningen lite grann,
men det går absolut att se på tv.

Philips PET835 är alltså en bärbar tv och dvd. Man kan koppla den till antennuttaget hemma, eller så bär man den med sig och använder den medföljande lilla antennen.
På mitt köksbord är mottagningen renare än inuti en tvål. I framsätet på vår Renault Clio på tur i Stockholms innerstad störs mottagningen lite grann, men det går absolut att se på tv. I Markus Nordins hyr-Polo i full speta på E4:an utanför Gävle är bilden svartare än sotarens arsle (läs Andra åsikten ovan).

Du väljer tv eller dvd via en knapp på ovansidan och bläddrar i menyerna med en liten spak till höger om skärmen. Du väljer genom att trycka ner spaken. Det är rätt pilligt och krångligt, men det duger under kriget.
Via usb-porten kan man till exempel kolla film eller jpg-bilder från en extern källa. Det är bra.

Vad gäller dvd:n funkar det utan trassel. DivX sväljer den också (inte Xvid). Bilden är stabil. Ljudet är dock totaluselt med ett sound som pendlar mellan snack i en konservburk och snack i en mindre konservburk. Den kan spela upp både mp3 och wma, men med det här ljudet är det som att ha en tiotums-tv som klarar Full hd.
Bortkastat.

En annan irriterande egenskap som PET835 har är att den tjatar om att få en dvd-skiva stoppad i sig ifall den inte har en. Det gör att en bild poppar upp och säger ”Insert disc” hela tiden, och som blockerar spelaren innan man hinner växla till tv-läget. Lugna ner dig, PET835!

Det följer också med en monteringssats som låter en fästa dvd:n bakom nackstödet på bilsätet, samt laddare till tändaruttaget.
Och så en mysig svart pyjamas att klä spelaren i när den ska vila.

Philips PET835
Betyg: 2
Pris: 3 290 kronor
www.philips.se
Skärm: 8,5 tum
Format: Mp3, wma, jpg, DivX
Mått: 255x170x31 mm  
Vikt: 0.97 kg
Anslutningar: 1 Usb, 1 komposit video,1 analogt ljud,1 koaxial
Regionsfri: Nej
PUBLICERAD I DIN TEKNIK #11 2007