1987: Bäst just nu, enligt mig då

1987 – Poppig ungdomsångest
Till alla ungdomar därute: Mauro Scocco är inte bara en matlagande sidekick till Plura i tv. Han är också en svensk musikskatt. 1987 köpte min storasyster albumet Mellan dröm och verklighet med Ratata. Tack för det syster!
http://www.youtube.com/watch?v=P8olluDis68

Tidigare i listan:
1982
1983
1984
1984 Redux
1985
1986 

Vad är det här för nåt?

Inlägget är en del av min autobiografiska musiklista. En lista över 80-talets bästa musik – om ni hade frågat mig det året det begav sig. Ett årtal om dagen (“typ”) – en låt per årtal. 1982-1989.

Alltså från att jag var åtta till femton år.

Följ med på en magisk resa in i en tonårings hjärna för länge, länge sedan. Och lyssna.

Det fanns förstås en massa mer musik som spelades flitigt i pojkrum, på disko och på blandbanden i den gigantiska walkmanen. Tunga one hit wonders som skakade om min värld för att sedan ersättas av nästa one hit wonder.

Men jag valde ut några som jag (1) kom ihåg utan att behöva anlita en släktforskare och (2) på nåt vis betydde lite extra, i alla fall som jag minns det.