Så dog Tomten

Imploderade Tomten ovanför östra Asien redan 1801? Läs den obehagliga sanningen här.

Ring CSI!

DEN 24 DECEMBER 1801. Den är en isande morgon i bergen i Kirgizistan. Tomten klämmer frosten ur skägget och räknar in sina renar medan en nisse hjälper honom trä de enorma armarna i den röda kappan.
Första dan på nya jobbet. Snälla barn i en miljard hem ska ha julklappar.
– Helt omöjligt. Vems galna idé var det här? tänker tomten och välter sig in i släden likt en sumobrottare som plankar i tunnelbanan.

Rudolf brölar och gänget drar iväg över de snötäckta topparna. Medan de ökar farten plockar Tomten upp pergamentet med att göra-listan:

”Hitta rätt säck, hoppa ner i skorstenen, säg ”ho-ho”, ät lite gröt och dela ut klapparna”.

Tomten suckar tungt, gör en snabb huvudräkning och får det till 204 mikrosekunder. Han har 204 mikrosekunder på sig per hem att gå igenom att-göra-listan, för att hinna med alla!?
– Vid den helige Sankt Nikolaus skägg! Effektiviseringarna kommer att bli min död, säger Tomten högt för sig själv och hinner tänka ”Belzebub, vad kallt det är” innan han känner hur skägget plötsligt lossnar och huden dallrar som om han doppat huvudet i en bakmaskin.

En nanosekund senare har han imploderat och hela ekipaget förvandlats till stoft.

För att hinna till alla barn hade Rudolf siktat på en hastighet av 966 kilometer i sekunden vilket lett till att hela sällskapet vaporiserats av luftmotståndet på 0,02 sekunder.

DEN RIKTIGE TOMTENS karriär blev alltså väldigt kort. Ett faktum väldigt få känner till idag.
Jag kan dock avslöja att dagens Tomte i själva verket är exakt 2,5 miljarder Tomtar. Kloner av originalet som upplöstes över Kirgizistan 1801.

För att göra en lång historia kort: en finsk vetenskapsman lyckades lokalisera nedfrysta fragment av Tomten i bergen 1973 och genom ett hemligt klonprojekt har han idag säkrat julklappar till i stort sett hela världen. Så man kan faktiskt säga att Tomten bor i Rovaniemi.