1985: Bäst just nu, enligt mig då

1985 – Det ultimata pojkäventyret
Take on Me med A-ha blev 2008 framröstad till den ultimata 80-talssingeln på RememberTheEighties.com. På bandets webbplats skrev bandmedlemmarna i oktober 2009 att de “bokstavligen har levt det ultimata pojkäventyret, men det är dags att jaga andra meningsfulla aspekter av livet”. För mig – 1985 – var Take on me den meningsfulla aspekten av livet.
http://www.youtube.com/watch?v=djV11Xbc914

 

Tidigare i listan:
1982
1983
1984
1984 Redux

Vad är det här för nåt?

Inlägget är en del av min autobiografiska musiklista. En lista över 80-talets bästa musik – om ni hade frågat mig det året det begav sig. Ett årtal om dagen (“typ”) – en låt per årtal. 1982-1989.

Alltså från att jag var åtta till femton år.

Följ med på en magisk resa in i en tonårings hjärna för länge, länge sedan. Och lyssna.

Det fanns förstås en massa mer musik som spelades flitigt i pojkrum, på disko och på blandbanden i den gigantiska walkmanen. Tunga one hit wonders som skakade om min värld för att sedan ersättas av nästa one hit wonder.

Men jag valde ut några som jag (1) kom ihåg utan att behöva anlita en släktforskare och (2) på nåt vis betydde lite extra, i alla fall som jag minns det.