Bäst just nu – enligt mig då

Följ med på en magisk resa in i en tonårings hjärna för länge, länge sedan. Och lyssna.

Såhär inför nya året frossas det i listor. Jag ville inte vara sämre och knåpade ihop en lista över 80-talets bästa musik – om ni hade frågat mig det året det begav sig.

Det fanns förstås en massa mer musik som spelades flitigt i pojkrum, på disko och på blandbanden i den gigantiska walkmanen. Tunga one hit wonders som skakade om min värld för att sedan ersättas av nästa one hit wonder.

Men jag valde ut några som jag (1) kom ihåg utan att behöva anlita en släktforskare och (2) på nåt vis betydde lite extra, i alla fall som jag minns det.

Och jag började när jag på allvar köpte egna plattor: 1982. Ett årtal där valet blir otäckt enkelt och förutsägbart. Och länken visar inget rörligt, tyvärr. Men håll ut, det blir roligare…

 

1982 (åtta år) – The birth of an era
Visst, en vanlig fredagskväll för den här mannen var att sitta i sin pyjamas i en kungatron, medan barn sjöng musikalnummer från balkonger på etaget ovan. Lyssna gärna på denna podcast.

Men oj vad han kunde underhålla! Och han fick mig till att gå omkring med en glittrig handske på ena handen när jag var åtta.

Den som inte började spontandansa när nålen träffade första spåret på albumet Thriller, var med största sannolikhet död.
http://www.youtube.com/watch?v=4Uj3zitETs4