ROBERT LÅNGSTRÖM

Journalistik, storytelling och content marketing

Month: March 2010

Den logiska luckan

När det smäller som mest får publiken ofta acceptera logiska luckor i handlingen. Och de största missarna hittas ofta i de mest älskade filmerna. Cinemas Robert Långström tittar närmare på en tyst överenskommelse mellan publik och film som håller spänningen vid liv.

George Clooney i Ocean's Eleven.

Hans namn är Bond, James Bond, och han kan inte dö. Han har suttit inburad, dinglande över en pool med hajar, fastspänd medan en laserstråle sakta närmat sig hans skrev och fått ett helt gäng örfilar. Allt medan storskurken avslöjat sina planer med ett avslutande ”hahahaaaa” och därefter lämnat honom med en chans att överleva. En chans han tagit varje gång och sedan gett igen genom att släppa  skurken från en helikopter ner i närmaste industriella skorsten.
Det är förstås totalt ologiskt att världens mästerskurkar gång på gång givit deras största fiende chansen att överleva när det enda raka vore ett snabbt skott i pannan.
Eller är det?

Read More

Tidernas 10 värsta filmchefer

Tycker du att din chef är jobbig? Tyck igen och var glad att du inte lever i en film eller tv-serie. Vi listar fiktionens mardrömschefer och låter ledarskapskonsulten Klara Adolphson ta pulsen nedanför manschettknapparna.

Bill Lumbergh

1. Bill Lumbergh (Gary Cole), Office Space, 1999
Konflikträdd och 100 procent kontraproduktiv. Knäcker sina anställda med helgjobb, meningslösa rapporter och genom att stjäla deras häftapparater.
Klaras kommentar:
Värst på listan. De andra har i alla fall en drivkraft. En chefs värsta egenskap är att vara rädd för att tappa ansiktet och därför inte ta vara på möjligheterna.

Read More

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén