1984 Redux: Bäst just nu, enligt mig då

1984 Redux – Throw off your mental chains
Nu fuskar jag och väljer två låtar från 1984. Det går liksom inte att förbise mannen som lade grunden för hela min stil i mellanstadiet: Howard Jones. Vi snackar blonderat hår i nån slags statisk elektricitetsfrisyr och hemmasydda puffiga (helst randiga) brallor. Addera ett rappt 80-talsdanssteg och du har en vinnare på mellanstadiediskot. Howard Jones må ha varit en syntgeek som kom och gick snabbt i mitten av 80-talet (och som åldrats något sämre än de tidigare på min lista). Men New Song var mitt riktmärke under en lång tid. Kan ju aldrig gå fel med mimare och inlagd gurka.

Tidigare i listan:
1982
1983
1984

Vad är det här för nåt?

Inlägget är en del av min autobiografiska musiklista. En lista över 80-talets bästa musik – om ni hade frågat mig det året det begav sig. Ett årtal om dagen (“typ”) – en låt per årtal. 1982-1989.

Alltså från att jag var åtta till femton år.

Följ med på en magisk resa in i en tonårings hjärna för länge, länge sedan. Och lyssna.

Det fanns förstås en massa mer musik som spelades flitigt i pojkrum, på disko och på blandbanden i den gigantiska walkmanen. Tunga one hit wonders som skakade om min värld för att sedan ersättas av nästa one hit wonder.

Men jag valde ut några som jag (1) kom ihåg utan att behöva anlita en släktforskare och (2) på nåt vis betydde lite extra, i alla fall som jag minns det.