Google vs Yahoo v15 2007

Världens viktigaste nyheter just nu enligt Google och Yahoo.

aishwarya_rai_webb

Vill du toppa sökstatistiken i hela världen och få 15 dagars jätteberömmelse på internet? Gör som följer:

1. Gör dig ett litet namn. Det räcker nog med att vara med i en amerikansk dokusåpa, men det krävs mer för att vara säker.
2. Säg någonting rasistiskt eller sexistiskt i ett offentligt sammanhang.

Alternativt kan du dö eller klä av dig naken, men även då måste du ha gjort dig ett litet namn innan.
För mönstret är tydligt under vecka 15 och 16, precis som tidigare.

Amerikanske radioprataren Don Imus kallade Rutgers – ett dambasketbollag bestående av mestadels afroamerikanskor – för ”nappy-headed hos”  i sitt radioprogram ”Imus in the morning” (http://korturl.se/pcmj). Efter en veckas ramaskri sparkade CBS den legendariske radioprataren och ett program värt 15 miljoner dollar årligen hänger nu löst (http://korturl.se/mrju).
Politikern Al Sharpton var drivande i kritiken mot Don Imus och fick ta emot dödshot från arga fans efter att Imus fått sparken.

Författaren Kurt Vonnegut avled den 11 april. Han skrev satir blandat med science fiction och blev mest känd för sin bok Slakthus 5, där tidsresor är i centrum av berättelsen.
Hans hemsida, www.vonnegut.com, pryds när detta skrivs av endast en illustration föreställande en tom fågelbur med öppen lucka.

Det nakna inslaget denna månad står engelska tuttmodellen Katie Price (också känd som Jordan) för. Hon och maken Peter Andrés dokusåpa hade premiär i USA i april och ännu ett onödigt program har sett dagens ljus.
Amerikanska tv-bolag rycker nu också i paret Beckhams kläder för ännu en ”gifta-kändisar-såpa”.

Världens vackraste kvinna har spelat in 24 filmer men aldrig kysst någon på bioduken

Time magazine utnämnde henne till en av de 100 mest inflytelserika personerna i världen. Trots det är det få i Sverige som känner till Aishwarya Rai.
Om man inte är en inbiten nätsurfare förstås.
På internet går Indiens största skådespelerska ofta under epitetet ”världens vackraste kvinna” och allt hon gör i Indien kopieras av halva den kvinnliga befolkningen. Nu är hon på väg till Hollywood och står för första gången inför dilemmat att kyssa någon på film. I Bollywood brister man ut i dans istället hångel (http://korturl.se/ovwi).

Den 20:e april gifte hon sig med skådespelarkollegan Abhishek Bachchan. Efter en tre dagar lång ceremoni red Abhishek in på en vit häst och vinkade till hundratals fans innan de utbytte sina löften framför en helig eld.

En allt annat än helig eld bjöd Cho Seung Hui på i skottdramat på Virginia tech. Händelsen toppade så klart bland sökorden på Yahoo i mitten av april. Googles statistik grundar sig på sökningar fram till dagen innan skottlossningen, annars hade det toppat där också; var så säker.

Mest sökta ord v 15-16 2007
Google
1.  Imus
2.  Kurt Vonnegut
3.  Larry Birkhead
4.  Al Sharpton
5.  Willa Ford
 6.  Shaha Riza
7.  Darfur
8.  Friday the 13th
9.  Katie Price
10. Earth Day
Yahoo
1  Virginia Tech Shootings
2  American Idol
3  Aishwarya Rai
4  Cho Seung Hui
5  WWE
6  Avril Lavigne
7  Sanjaya Malakar
8  Beyonce Knowles
9   Food And Drug Administration
10  NBA
PUBLICERAD I DIN TEKNIK  #6 2007