Google vs Yahoo v10, 2007

Världens viktigaste nyheter just nu enligt Google och Yahoo.

captainamericawebb1

Efter nio dagar, fem timmar, åtta minuter, 41 sekunder och 185 mil genom Alaskas piskande isvindar hoppar Lance Mackey av sitt fordon i farten och springer sista biten över mållinjen med ansiktet täckt av frost.
Hans nio medresenärer studsar och sprätter i selen och svansarna går som gräddvispar.

Lance har precis vunnit Iditarod 2007, hundslädetävlingen med epitetet ”världens sista stora race” och sexa på Googles sökstatistik vecka 10.

Precis som den mer kända Lance – cyklisten Lance Armstrong – har Mackey övervunnit både cancer och lite väl branta bergsstigningar. Om än i ett väder som förespråkar vargpäls framför korta tights i spandex.
Ingen svensk deltog i den årliga tävlingen (den 35.e i ordningen), men väl två norrmän.

Den 10:e mars började den amerikanske komikern och skådespelaren Sinbads managers få samtal där folk beklagade sig över skådespelarens död. Anledningen var att någon hade skrivit in i Sinbads artikel i Wikipedia att han avlidit. Hundratals hörde av sig, däribland artisten Lionel Richie.

Den ytterst levande Sinbad (hans riktiga namn är David Adkins) tog sin död med ro: ”Jag önskar folk hade ringt mig så mycket när jag levde. Jag måste börja dö oftare. Jag skriver en film om detta nu, min död kommer att bli min comeback”.

Det lär bli svårt för filmskapare att få bolagen att att flyga över ett helt filmteam till Gobiöknen i framtiden. Det räcker ju med att hyra grannens garage, och 300 grafiker.

Allt annat än en comeback är filmen ”300”. Historien om slaget vid Thermopylae – där Kung Leonidas och 300 man stod emot hundratusentals perser i en bergspass – är gammal, men tekniken i filmen är så modern den kan bli.
420 miljoner kronor kostade filmen (lite med Hollywoodmått mätt) som spelades in på 60 dagar i en fabrikslokal framför en grön skärm.
Resten skapades i datorer under det efterföljande året.

Det är egentligen en filmatisering av Frank Millers seriebok och filmens estetik är en blandning mellan datorspel och spelfilm (http://300themovie.warnerbros.com). 300 kan vara framtiden vad gäller episka, historiska berättelser på bio. Det lär i alla fall bli extra svårt för filmskapare att få bolagen att gå med på att flyga över ett helt filmteam till Gobiöknen i framtiden.
Det räcker ju med att hyra grannens garage, och 300 grafiker.

Ann Coulter är den högerkonservativa journalisten och författarinnan som inte lämnar någon oberörd. I mars lyckades hon kalla demokraternas presidentkandidat John Edwards för ”faggot” (bög) och kritiken kom snabbt (http://korturl.se/vomh).
Ann är lite av en citatmaskin med uttalanden som ”jag är trött på att höra om civila offer i Irak”, ”Det vore kul att bomba Nordkorea” och ”Bill Clinton var en bra våldtäktsman” på repertoaren.

Och så har en amerikansk symbol tagit en kula i bröstet. Superhjälten Captain America dör i nya serien ”Civil war” där superhjältar hamnat i krig med varandra. Kaptenen dök upp 1941 då som en symbol för amerikansk styrka bekämpade nazismen, och efter det kommunismen
Han slutar sina dagar på trappan till en domstol, offer för en krypskytts kula (http://korturl.se/vjli).

Mest sökta ord, vecka 10 2007
Yahoo
1  Sinbad
2  NCAA Basketball
3  American Idol
4  Britney Spears
5  Beyonce Knowles
6  Ghost Rider
7  WWE
8  Stephanie March
9  Internal Revenue Service
10  Limewire
Google
1.  Ann Coulter
2.  300
3.  Elizabeth Hurley
4.  Lunar Eclipse
5.  Captain America
 6.  Iditarod
7.  Frenchie Davis
8.  Lottery
9.  Daylight savings
10.  Acc tournament
PUBLICERAD I DIN TEKNIK #5 2007