ROBERT LÅNGSTRÖM

Journalistik, storytelling och content marketing

Month: January 2013

Industrins nytänkare

Det här är berättelsen om vad som krävs för att fortsätta vara ett framgångsrikt industriföretag – årtionde efter årtionde.

En katastrof. Det rådde ingen tvekan, alla var eniga. Året var 1987 och aluminiumföretaget Alcoa hade precis anställt en ”hippie” som vd.

När Paul O´Neill klev upp på podiet och presenterade sig själv pratade han bara om en enda sak: säkerhet. “Jag ska göra Alcoa till Amerikas säkraste företag”, sa han och passade på att informera om lokalens utrymningsvägar i händelse av brand. Men inte ett ord om effektiviseringar, aktievärden eller synergier. Skämtade han?

Read More

Vad händer om vi gör tvärtom?

Under 2011 fick Reklamombudsmannen i tusen anmälningar om könsdiskriminerande reklam. Varför?

DM-magasinet nummer 4/2012 berättar bland annat om manligt och kvinnligt inom marknadsföringen, om beteendet du inte kände till samt den glömda kanalen.

Omslagsfoto av Simon Cederquist.

Läs numret här.

Färg och orakel

Bättre sent än aldrig att puffa för det lysande nummer 4/2012 av Du&Co. Ett färgglatt omslag med Carolin Wiken fotograferat av Magnus Ragnvid.

Förutom färgglada Carolin kan du bland annat läsa om oraklet på Södermalm, prispsykologi och varför Forsman & Bodenfors har noll mellanchefer.

Också det första numret formgivet av Kristian Gustafsson.

Läs numret här.

 

1989: Bäst just nu, enligt mig då

http://youtu.be/gzGRhxAkHPk

1989 – The Daisy Age
Så var det dags att börja pendla från Nynäshamn till Stockholm, gå på Groove records och köpa tolvor som om det inte fanns någon morgondag. Anledningen var att 1988 släppte Public Enemy It takes a nation of millions to hold us back. -89 kom De La Souls 3 feet high and rising. Det var helt enkelt omöjligt för en ung tonåring att inte börja gå omkring i Adidas-jacka med hemmagjord graffiti på ryggen. Addera Run DMC, Eric B & Rakim, NWA, A Tribe called Quest och EPMD och det var “mad respect” från morgon till kväll.

Tidigare i listan:
1982
1983
1984
1984 Redux
1985
1986
1987
1988

Read More

1988: Bäst just nu, enligt mig då

1988Ett litet kliv för människan, men ett jättesprång för en 14-åring.
Från Ratatas pojkrumspop till samplingar och brittiska DJ-samarbeten. Pump up the volume med MARRS var en milstolpe inom modern dansmusik, men det fattade jag inte då ägaren på gamla Space Records i Stockholm stack den i händerna på mig. Jag tror jag har tolvan kvar på vinden, i så fall är det bara för alla Swedish House Mafia-kroppar att börja buda. Beats och samplingar var the shit, tyckte i alla fall jag. Dessutom samplade de kommande favoriterna Eric B & Rakim (som “alla” började sampla strax därefter…).

Fotnot: Jag hade börjat snegla mot genren redan 1985 då jag spelade sönder följande godbit.

Tidigare i listan:
1982
1983
1984
1984 Redux
1985
1986
1987

Read More

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén