ROBERT LÅNGSTRÖM

Journalistik, storytelling och content marketing

Month: June 2009

Festa med finess

Ett kuddkrig kan höja din omsättning och exploderande bröst kan skicka dig i fängelse. Följ med på en djupdykning ner i personalfestens psykologi.

Dennis Kozlowski visste hur man brände pengar på fester.

På Hotel Cala di Volpe på Sardinien står en halvnaken italienare och häller Stolitjnaja-vodka i ryggen på en replika av Michelangelos David-staty, gjord av is. Vodkan rinner genom statyn, ut genom dess penis och ner i gästernas drinkglas.
Det är i mitten av juni 2001 och Dennis Kozlowski, vd på Tyco International, har flugit ner hela huvudkontoret från New Jersey för att fira hans fru Karens 40-årsdag – och ha den årliga sommarfesten.

Read More

Att uppfinna den sista bilolyckan

1,2 miljoner människor dör i trafiken varje år.
I framtiden har du en digital andrepilot i passagerarsätet. En virtuell skyddsängel som avlastar eller tar över när du tappar kontrollen.
EU-projektet HAVEit storsatsar på framtidens smarta fordon. Tekniska mästerverk  som ska rädda liv och miljö.

Strax innan klockan två på eftermiddagen den 18:e juni 2007 saktar en turistbuss farten vid en olyckplats på autobahn mellan Halle och Magdeburg. I bussen sitter 49 pensionärer från en bondeförening i byn Hopsten på väg till Dresden. Det är föreningens årliga sightseeingtur och samtalen genomsyras av en spänd förväntan.

Read More

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén