ROBERT LÅNGSTRÖM

Journalistik, storytelling och content marketing

Month: January 2007

Google vs Yahoo, v4 2007

 Världens viktigaste nyheter just nu, enligt Google och Yahoo.
yvonnedecarlowebb

Det var mycket kvinnor på båda sökmotorerna i slutet av januari.
Britney Spears håller sig fast i rampljuset på något mystiskt sätt, och laddar för comeback på popscenen. Graviditet, trasigt äktenskap, nytt förhållande och begynnande flint är bara några historier.
Men som tolva på Forbes lista över underhållningsvärldens rikaste kvinnor lär hon knappast gråta floder (Oprah är etta, Harry Potters skapare J.K. Rowling tvåa och Martha Stewart är trea).

Mest överraskande är dock hennes kunskaper i fysik … se sajten ”Britney’s Guide to Semiconductor Physics”… (http://britneyspears.ac/lasers.htm).

Read More

Akta, jag är farlig!

Bejerot-effekten är tron att våld blir farligare när den kommer ut ur ny teknik. Men människans egen fantasi kommer inget datorspel i närheten av.

 

 Illustration: Hampus Ericstam

 

John Rambo står inbakad i en vägg av lera. Likt en sargassoulk är han blixtstilla och inväntar sitt offer.

Det tar en nanosekund. Den vietnamesiske soldaten ser skräcken i sitt ansikte reflekteras i Rambos löjligt stora kniv. Och så är han rökt.

 

Själv är jag såld. Jag sitter uppkrupen i mina finlandssvenska kusiners manchestersoffa i Västerås. De är 18 år gamla och har tryckt in en kornig piratkopia på Rambo II i den väldiga videospelaren. Jag är elva och mina ögon är stora som cd-skivor.

Read More

Balansera för livet

Internet har väckt liv i trenden att surfa på fordon. En trend som kan vara endast korkad, eller helt livsfarlig.

 Sydafrikan surfar på taket till ett tåg.

 

Den röda pickupen åker i 30 kilometer i timmen. Samtidigt klättrar föraren, en man i 25-årsåldern, sakta ut genom dörren och mot bilens tak. Snart är han nästan två meter upp och balanserar, med förarsätet tomt.

Men han hinner aldrig komma till rätta. Bilen börjar kränga åt höger och sekunder senare blir mannen tvungen att slänga sig av biltaket och ner på den asfalterade gatan i en typisk amerikansk förort.

Bilen smäller in i ett träd. En så kallad ”Ghost riding the whip” som gick snett. The whip betyder i dessa sammanhang bil.
Just den här filmen har 360 000 personer sett på Youtube.

 

Read More

Rymden är överskattad

Egentligen vill vi bara vara viktlösa.

 

När jag skriver detta har Christer Fuglesang precis tappat nåt verktyg i rymden som ligger i omloppsbana runt vår planet. Kanske den mest omtalade muttern i svensk mediehistoria.
Själv tror jag Christer släppte den med flit för att få sin egen Fuglesang-mutter uppe på stjärnhimlen, som Karlavagnen. Ett evigt konstverk för att för alltid påminna oss tvivlare om att han kom ut i rymden till slut.

 

Read More

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén